Ryan Reynolds poénjával startolt a Képzeletbeli barátok előzetese

2023. dec. 20

A fejlett iróniájáról ismert Ryan Reynolds nem hazudtolja meg magát, amikor a nagyérdeműnek ajánlja új filmje, a Képzeletbeli barátok előzetesét. „Íme egy szívmelengető családi film a Hang nélkül rendezőjétől, a Deadpool sztárjától és az Expedíció alkotóitól.”
Reynolds olyan filmeket említ, amelyek közül egyik sem szívmelengető családi darab, és ez a tréfa lényege.

A Hang nélkülben vérengző idegen lények elől kell bujkálniuk a hősöknek. A Deadpool teljesen korhatáros szuperhősös mozi, az Expedíció pedig filozofikus sci-fi horror, amelyet a kritika úgy magasztalt, hogy modern létkérdésekre keresi a választ a misztikus Zónában, ahol nem érvényesek megszokott világunk törvényei, Tarkovszkij klasszikus Sztalkeréhez hasonlatosan.
A Képzeletbeli barátok viszont ízig-vérig családi mozi, a forgatókönyvíró-rendező-főszereplő John Krasinski éppen azért vágott bele, hogy a szintén általa jegyzett Hang nélkül szélsőségesen feszült helyzetei után szelídebb vizekre evezzen.

„A Képzeletbeli barátokat a gyerekeimnek csináltam, mivel a Hang nélkült nem nézhetik meg – mondta Krasinski a Collidernek. – Emily szerint (Emily Blunt, Krasinski felesége, a Hang nélkül-sorozat főszereplője) az a film 16 éven felülieknek való, úgyhogy muszáj volt egy olyan mozit készíteni, amire őket is beengedik.”

A Képzeletbeli barátok azzal a gondolattal játszik el, hogy mi lenne, ha megelevenednének azok a fantasztikus lények, akiket kisgyerekként elképzeltünk hupikék vagy rózsaszín tapétájú szobácskánk rejtekén. A lényeket számítógép kelti életre, mellettük olyan élvonalbeli színészek hozzák a legjobb formájukat, akiket bátran nevezhetnénk a „Krasinski család és barátai társulatnak”: John Krasinski, Ryan Reynolds, Emily Blunt, Matt Damon, Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge, Lous Gossett Jr., Awkwafina, továbbá Steve Carrell, aki a legfontosabb képzeletbeli barátnak, a rendszertanilag nehezen definiálható hatalmas lila gömböcnek kölcsönzi a hangját.
Reynolds ajánlója itt tekinthető meg: https://twitter.com/VancityReynolds
(IF – hazai bemutató: 2024. május 16.)